Iemenschoer - Home
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Iemenschoer
Bijenhouden Archief
NBV Bijenblog

Wageningen Universiteit & Research
Imkerpedia
Vlaamse Imkersbond

Honigmacher
Krauter
Immelieb



Messerer
Iemenschoer
Iemenschoer

Imkerzwermdag 2015

Afgelopen zaterdag 20 juni 2015 werden leden van 't Iemenschoer ontvangen in Paasloo door de broers Aalt en Anne van Beek. Een aantal leden was hier 10 jaar geleden al geweest en de ontvangst ging op dezelfde manier. Gewoon in de tuin, tussen alle spullen, met koffie en cake.


Ook nu weer wist Anne met een interessant verhaal vol feitjes het gezelschap te boeien. Hij schetste kort de ontwikkeling die het bedrijf sinds ons laatste bezoek had doorgemaakt en wij vroegen ons allemaal af of deze broers een extra dag in de week beschikbaar hadden. Zij beheren veel volken, zo'n 800, die door heel Nederland en in Duitsland staan om diverse bloemen van fruit te bestuiven. Naast de productie van bijenwas en de verwerking daarvan werkt Anne ook nog 4 dagen in een metaalfabriek. Na de koffie gingen wij naar de wasstraat, prachtig om te zien wat er voor trukjes nodig zijn om de prachtige raat te kunnen maken. Daarna naar de bijen met de prachtige rietenkast, waarin de warmte en vochthuishouding zo goed is.


Na een kort ritje naar Kalenberg, waar we van een lunch genoten, gingen we met een bootje dwars door het natuurgebied de Weerribben. Het was fris, maar het bleef gelukkig droog. Koffie met gebak bij het bezoekerscentrum en toen weer terug. Iedereen wilde wel graag wat raten van Aalt en Anne kopen, maar daar hadden ze even niet op gerekend. Slimmer is, om op termijn, als vereniging raten was te bestellen. In Ommen werd de dag besloten met een heerlijke maaltijd in de Frater en hierna ging ieders zijns weegs.


Samen met Neco bracht de schrijfster van dit stuk vervolgens Bernard Geerlink naar Albergen, waar ons nog een prachtige afsluiting van de dag te wachten stond; een tuin met alleen maar margrieten. Wat een prachtig gezicht (Zie laatste foto). Als de lezers van dit stukje tijd hebben is het de moeite om hier even langs te gaan, ziet er echt heel mooi uit.Ik heb erg van de dag en het gezelschap genoten en bedankt Ben voor het organiseren!

Volgend jaar weer!

Carin de Jong